24chasa.bgПредседателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на

...
24chasa.bgПредседателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на
Коментари Харесай

Борисов разпореди на депутатите си да не гласуват промените в Кодекса за застраховането

24chasa.bg

Председателят на ГЕРБ и министър-председател  Бойко Борисов разпореди  на парламентарната група на партията  да не гласоподава импортираните промени в Кодекса за застраховането , до момента в който не бъдат подложени на необятен публичен спор, оповестиха от пресцентъра на партията.
Промените бяха  импортирани от народния представител Менда Стоянова  и касаят реда и изискванията за  установяване на имуществените и неимуществените компенсации  при  застраховка " Гражданска отговорност ".

Таван от 20 000 лв. обезщетение за околните на умрял при злополука. Това предлага депутатът на ГЕРБ  Менда Стоянова  с  промени в Кодекса за обезпечаване  между първо и второ четене.

Сумата ще се изплаща на брачен партньор, брачна половинка, на човек, живеещ на фамилни начала, на дете и на родител. Братът и сестрата на умрелия може да получат 15 000 лв., а 5000 лв. обезщетение по изключение ще се дава на други лица, които са основали прочувствени връзки с умрелия, е записано в предлаганите промени в Кодекса за обезпечаване.

Същите размери  обезщетения да бъдат определяни и от застрахователя на отговорния водач  или  по правосъден ред при гибел или телесно увреждане  на човек, планува друго предложение на Стоянова, написа " 24 часа ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР